Druhá sekce byla přestěhována

Před pár dny proběhlo velké stěhování – stará sekce 2 se přestěhovala a vznikla tak nová sekce 2. Nová sekce 2 je tedy trochu menší, tak se něco z původní sekce 2 muselo přestěhovat do sekce 1 (ta zůstává na svém místě a nikam se stěhovat nebude). Dvě palmy musely zůstat těsně před sekcí 1 (v předsíni), protože už je nebylo kam jinam umístit, ale snad už brzy budou moci jít ven. Jedná se totiž o mrazuvzdorné druhy Trachycarpus fortunei, ale jsou jen v květináči, takže tak mrazuvzdorné jako volně rostoucí rostliny nejsou, protože květináč promrzne rychleji než půda v zahradě.

Několik fotografií ze stěhování:

Takto se stěhoval obří pomerančovník – vypadá, že je přes celou chodbu, ale to zase až tak není. Hodně se mu vyboulil květináč pod náporem kořenů, takže už se hodně těší na jarní přesazování.

7.2.17k_taroco je přes celou chodbu

Stěhovala se i tato obří palma (viz níže). Za účelem stěhování jsem použila tzv. „plant taxi“ (to je ta miska, co je dole pod palmou trochu vidět – no…není to žádný světoborný vynález, jen obyčejná podmiska pod květináč, která se od klasických podmisek liší jen tím, že má kolečka). Jen je trochu škoda, že se neprodává i větší plant taxi, protože toto stačí pro květináče s maximálním průměrem 50 cm. Zjara ovšem budu palmu přesazovat do většího květináče – 70 cm (viz foto níže), tak jsem si nakonec musela pořídit i rudl.

7.2.17t_už to skoro ani dveřmi neprojde10.2.17d_obří květináč 70 cm10.2.17j_nový rudlík

Tady ještě nějaké fotky z nové sekce 2 – vylepšování sekce je v plánu

7.2.17m_citrusy na skříni 7.2.17r_mé nejmilejší plevely v nové sekci 2 na mlatě