Minulý týden mrzlo

Minulý pátek (21. 4. 2017) mrzlo. Minimum bylo v měřícím bodě -2,5°C. Většina citrusů zůstala venku i přes tu noc, kdy mrzlo. V citrusáriu byly pouze rostliny, které jsou aktuálně v nabídce na Aukru a v e-shopu. Tam jsem rozhodně nechtěla nic riskovat.

Těm, co zůstali venku jsem udělala různou ochranu proti mrazu. Přikládám fotografie, ale vzhledem k tomu, že jsem to fotila za tmy, tak jsou fotky dost nekvalitní. A těch svíček tam bylo víc než, jak to vypadá na fotkách. Některé svíčky jsou asi v zákrytu.

Některé rostliny jsem před mrazem obalila do netkaných textilií. Potom jsem ještě různě po zahradě rozmístila hřbitovní svíčky a lahve s horkou vodou. Nevím sice, jak by to dopadlo, kdybych tato opatření neučinila, ale každopádně to vypadá, že takto k žádným škodám nedošlo. Ráno po mrazu měly sice některé citrusy svěšené nejmladší výhonky, ale rychle se zase vztyčily a vypadají v pořádku.

20.4.17a_to nejsou strašidla_ale rostliny 20.4.17b_protimrazová ochrana 20.4.17c_svíčky proti mrazu 20.4.17d_ochrana proti mrazu